2010. október 25., hétfő

cím nélkül

egy barátom gyermeke haldoklik. nehezen tudok másra gondolni...
Istent kérdezem miért, miközben tudom, hogy nincs értelme ennek a kérdésnek.
Isten jó. ezt tudom, de sokszor nem érzem. most sem.
nem látom a "nagy képet"...
"Semmiért se aggódjatok... mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt".
de hogyan lehet MOST hálát adni. miért?
Rendben van. Mindenkor, de nem mindenért. Akkor legyen:
Uram hálát adok a Te bölcsességedért, amit ember ésszel fel nem érhet.
Hálát adok a Vigasztalóért, akit elküldtél a Földre, hogy mellettünk legyen minden nehézségben, és megvigasztalja a megtört szívűeket.
Hálát adok Jézusért, a Te Fiadért, aki eljött a Földre, hogy megismerjük a Te szándékaidat, hogy lássuk a szeretetedet, és a te jóságodat.
Hálát adok, hogy a Te kezedben van az életünk, és minden teremtményedé.
Hálát adok, hogy Te a legjobbat akarod számunkra, és ezt be is bizonyítottad a kereszten. Nincs jogunk kételkedni a Te szavaidban ("Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta...).
"...ÉS ISTEN BÉKESSÉGE, MELY MINDEN ÉRTELMET MEGHALAD, MEG FOGJA ŐRIZNI SZÍVETEKET ÉS GONDOLATAITOKAT A KRISZTUS JÉZUSBAN." Filippi 4:7

ui.: Isten az Ő bölcsességében magához vette a gyermeket.
Szeretnék én is ilyen nagy hitet, mint amilyen a kisfiú szüleinek van. Az Úr hihetetlen békességgel és bizonyosággal ajándékozta meg őket. Isten megtartja amit ígért. "...és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban" Azt hiszem ilyen fájdalmat másképp nem is lehet épp ésszel elviselni. Én képtelen lennék rá.
A temetésre nem mentem el. Mit lehet ilyenkor mondani? Minden gondolatom, csak üres frázisként hangzik, mielőtt még kiejteném a szavakat.
Hetekkel később vettem csak a bátorságot, hogy felhívjam őket, pedig a férjem már többszőr beszélt velük. Ő ott volt a temetésen is. A telefonbeszélgetés egészen abszurdra sikeredett. Ők vigasztaltak engem, és győzködtek, hogy minden rendben van. Hamarosan találkoznak a Mennyben a fiukkal... Azt hihetné az ember, hogy bolondok, az igazság azonban az, hogy ők valóban elhiszik amit Isten mond és ígér. Nincs választási lehetőségük, ...és nekünk sincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése