2010. október 22., péntek

Anya süss valami finomat!

Néhány nappal ezelőtt nem a sütés-főzés volt napirenden. Mostanában erre amúgy sincs időm, mert amikor valamelyik kismanó beteg, akkor nagyon nyűglődünk mind a ketten. Az elmúlt 2 hétben folyamatosan nyűglődtünk, és még nincs vége. :(
Szerencsére a nagyok egészségesek, így mindenki jár oviba, suliba. Csak kis "Tündérkém" -ahogy apósom nevezi,- nyűg velem itthon. Nincs láza, ezért nem vagyunk karanténban. Szóval, tegnap együtt vittük Fehér Sólymot óvodába. Mikor már búcsúzkodtunk, a fiam előállt kívánságával: "Anya süss valami finomat, mire értem jösz, mert farkaséhes leszek!" Nehéz az ilyen kérésnek ellenállni, de mivel Tündérke beteg, nem nagyon lehet mellőle hosszabb időre elszakadni. Hát nem ígérhettem semmit. Óvónéni viszont ott állt az ajtóban, Fehér Sólyom üdvözlése céljából, és végig hallgatta párbeszédünket. Látva, hogy az események ily szomorú fordulatot vettek, gyorsan szegény Anya segítségére sietett. Tudott is egy 5-perces süteményt, ami nekik nagyon bevált váratlan vendégek esetére is. Mi sem csalódtunk benne.;) Valóban pillanatok alatt összeállítottam.
Íme a recept:
Hozzávalók:30 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
30 dkg cukor
3 db tojás
4 db reszelt alma
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, és mint egy piskótát megsütöm. Tűpróba! Ha túl hamar megsülne a teteje, sütőpapírt teszek rá.
Plusz ötlet:Én még melegen megszórtam a tetejét fahéjas cukorral, de nagyon finom nélküle is. :)
Ha van otthon, vagy ha több időnk van, a tésztába rakhatunk még durvára tört diót, csoki darabokat (az óvónéni így szokta).

A másnapi vendégeimnek újat kellett süssek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése